Etter inspirasjon fra programmet "Hele Norge Baker" lagde jeg denne Prinsessekaken. Den var kjempegod!
Her er oppskriften:
Deig
3,5 dl melk
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel (ca.)
Fyll
3 dl Piano Vaniljekrem
2 dl rosiner
2 ss malt kanel
Til pensling
1sammenvispet egg
Melisglasur
2 dl melis
2 ts eggehvite (ca)
Slik gjør du
1.
Smelt smør i en liten kjele og hell over melken. Varm til fingervarme, 37°C.
2.
Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på lunken væske og rør ut gjæren. Tilsett bakepulver, kardemomme, salt og sukker. Elt inn mel til du får en smidig deig som knapt slipper bakebollen.
3.
Sett deigen til heving under plast på et lunt sted ca. 45 minutter.
4.
Ta deigen opp på bakebordet og del i to. Kjevle hver deigbit ut til en avlang, rektangulær leiv. Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel. Rull sammen fra langsiden.
5.
Smør to kakeformer på ca 20-22 cm diameter. Skjær "pølsene" opp i ca 3-4 cm tykke biter og legg dem med litt avstand mellom i kakeformen/springformen.
6.
Sett prinsessekakene til etterheving i ca 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
7.
Pensle de ferdig hevede kakene med sammenpisket egg.
8.
Stek gjærkakene hver sin gang på nederste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
9. Rør sammen melis med en liten mengde eggehvite til du får en glatt og fin glasur. Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering. Hvis du ønsker å fryse kaken, bør den fryses uten melisglasur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar