Bildet mitt
Jeg heter Monica, og bor i Oslo (kommer opprinnelig fra Østfold). Jeg bor sammen med mine to menn og alle hybelkaninene våre. Er en blid og glad jente. Litt gal innimellom, men hvem er ikke det!

mandag 27. mai 2013

Agia Marina, Chaniakysten (Kreta)


På nordvestkysten av Kreta finner man feriebyen Agia Marina. Agia Marina er en liten by i prefekturet Chania og her kan man leve et rolig og bedagelig ferieliv ved stranden. Her finner du mange gode tavernaer og restauranter i både hovedgaten og i smågatene. Kveldslivet er avslappet og hyggelig, men vil du ha mer liv kan du dra til Chania by.

Hit dro min familie nå i mai, og vi hadde booket oss inn på Family Garden-hotellet Alexandra Beach. Hotellet har fantastiske fasiliteter, 2 store bassenger med varierende dybde. Man finner også et lite barnebasseng for de aller minste. Ønsker man sol og sand er det kort vei ned på den ca 1 mil lange stranden der man kan leie strandstoler.

Vi reiste med reiseselskapet Ving, som hadde en fantastisk oppfølging av gjestene. De hadde et varierende program med utflukter man kunne melde seg på. Selv var vi på en utflukt, "En smak av Kreta", hvor vi var å besøkte en bedrift som laget såpe av olivenolje, en fabrikk som produserte organisk olivenolje og en vingård med vinsmaking. Jeepsafari i fjellene var en tur vi sent vil glemme. Vi fikk se fantastisk natur, urter som vokser over alt og dyrelivet. Vår guiden på denne turen, Stavros fortalte og viste oss alt Kreta kan by på. Er en utflukt jeg anbefaler på det sterkeste. Tilslutt var vi på en organisert sykkeltur på 23 km gjennom landskapet på Kreta. Vi syklet gjennom appelsinlunder, fikk se avokado trær og masse krydderplanter langs ruten. Turen var ikke altfor anstrengende og passer for alle aldersklasser.

Guttungen bodde mer eller mindre i bassenget under hele oppholdet. Vi kjøpte en flytemadrass i det lokale markedet som er tilknyttet hotellet, og den ble brukt masse.

Hotellet arrangerte en barbecue aften mat med masse god mat og musikk. På guttungens bursdag arrangerte hotellet gresk aften. Her var det masse god mat og drikke, og underholding i form av musikk og tradisjonell gresk dans. Gjestene måtte være med å danse, og danserne utfordret gjestene i forskjellige danser. Da desserten kom på bordet fikk guttungen en skikkelig overraskelse.....restauranten kom med kake pyntet med lys og greske flagg. Alle gjestene sang burdagssangen for han, gjett om det var en som var flau:-)

Kan anbefale stedet og hotellet. Vi skal absolutt tilbake i 2014!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar