Bildet mitt
Jeg heter Monica, og bor i Oslo (kommer opprinnelig fra Østfold). Jeg bor sammen med mine to menn og alle hybelkaninene våre. Er en blid og glad jente. Litt gal innimellom, men hvem er ikke det!

onsdag 8. mai 2013

" En pingles dagbok" av Jeff Kinney


Hvordan skal vi voksne få barnet til å oppdage hvilke skatter som finnes i bøker? Det er nok en problemstillinger i mange hjem. Selv har jeg en 9-åring som ikke helt fant gleden av å lese bøker selv, men som elsket å bli lest for.

Når du skal skape leseglede hos barnet, er det viktig å finne de riktige tekstene. Det må være tekster som barnet mestrer å lese selv. Uten mestringsfølelsen blir fort lesingen noe negativt. Min 9-åring var igjennom noe forskjellige sjangre uten at han fant noe som virkelig fenget. Det var helt til vi prøvde "En pingles dagbok" av Jeff Kinney! Det ble full klaff og lesingen gikk unna.En Pingles dagbok av Jeff Kinney
 "EN PINGLES DAGBOK" av Jeff Kinney

"En pingles dagbok" er en humoristisk og illustrert barnebokserie skrevet av Jeff Kinney. "En pingles dagbok" startet som en tegneseriestripe på internett og kom som bokform i 2007. Dette er bøker til å le høyt av med sine fantastiske treffsikre og morsomme tegninger. Bøkene er delt inn i episodiske og korte kapitler.

I bøken møter leseren gutten Greg Heffley, som skviset mellom en sjefete storebror og en sippete lillebror. Leseren møter hans velmenende, men håpløse foreldre og vennene hans. Leserene følger Greg fra barndommen til pubertetens begynnelse med festing, kviser, jenter og opprør. Det er aldri hans skyld når ting går galt, og det gjør det ofte!

Her i Norge har det kommet ut 7 bøker om Greg, vennenes og familien hans. De 3 første bøkene er også filmatisert.


Bøker som er utgitt på norsk i serien:

«En pingles dagbok 1»
«En pingles dagbok 2: Rodrick ruler»
«En pingles dagbok 3: Siste stikk»
«En pingles dagbok 4: Hundedager»
«En pingles dagbok 5: Den brutale sannheten»
«En pingles dagbok 6: Brakkesyke»
"En Pingles dagbok 7: Femte hjul på vogna"
"En pingles dagbok-serien fortjener verdensherredømme!"
Time Magazine"En av de mest suksessfulle barnebokserier som noen gang er utgitt"
Washington Post


GOD LESING!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar